Budějovice zrušily zakázku na stavbu sportovní haly, nechají vypracovat novou studii

3. duben 2019 14:59

Vedení Českých Budějovic po bouřlivém dění na posledním jednání zastupitelstva zrušilo veřejnou zakázku na stavbu multifunkčního centra Dlouhá louka, které mělo nahradit stávající sportovní halu.

Radní o zrušení zakázky rozhodli na mimořádném zasedání. Nyní má vzniknout úplně nová studie.

„Nejprve si samozřejmě necháme zpracovat analýzu, odborné stanovisko, zda a jakou halu České Budějovice potřebují, myšleno tím, pro jaké sporty, jak velkou, kde by měla být umístěna a další návaznosti,“ nastínil další postup města primátor Jiří Svoboda.

Demolice stávající sportovní haly a stavba nového multifunkčního centra na jejím místě je v Českých Budějovicích velkým tématem. Mělo se jednat o největší investici letošního roku, předpokládané náklady byly okolo 700 miliónů korun. Cena se však zdála příliš vysoká části opozice, odpůrci projektu usilovali i o vypsání referenda.

Na to nakonec nedošlo. Před posledním jednáním zastupitelstva koaliční hnutí Občané pro Budějovice oznámilo, že projekt přestává podporovat. Poté zastupitelé odvolali náměstka primátora Františka Konečného z hnutí ANO kvůli údajnému zatajení posudku na stavbu.

Spustit audio

Související