Bruce Springsteen – Letter To You

4. listopad 2020

Americký rockový písničkář Bruce Springsteen, přezdívaný The Boss (Šéf) vydal loni skvělé sólové album Western Stars a ještě téhož roku na podzim, když začal poletovat sníh, nastoupil do domácího studia v New Jersey a začal nahrávat další desku, tentokrát už se svou dvorní kapelou E Street Band. Výsledek nazvaný Letter To You, Dopis vám, máme ve schránce právě teď.

Springsteen se v něm tak trochu vrací zpět ke svým začátkům. Opět je u toho jeho takřka rodinná parta mimořádných muzikantů, kteří patří mezi absolutní špičku jak ve studiu tak i na pódiu.

A opět sází do placu energií nadupané melodie, které fungují o samotě i (až se zlé viry přeženou) uprostřed zalidněného stadionu.

Desku prý nahrávali dohromady, živě, bez dlouhých příprav a úprav. Potřebovali na to jen 5 dnů. Ne týdny a měsíce zkoušení a produkce. Taky proto máme co dělat s hudební výpovědí, která je navýsost přímá - a upřímná.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.