Atraktivní dárky od Olympicu, včetně výpravného vinylového kompletu, poštovní známky a eurobankovky

12. listopad 2022

Je rušno okolo nejslavnější domácí rockové kapely Olympic, která v příštím roce oslaví úctyhodné šedesátiny. K této výrazné příležitosti přichystala skupina několik dárků pro své četné příznivce.

Jde o exkluzivní limitovaný 5LP box, muzikál Okno mé lásky, poštovní známku, eurobankovku i velké turné Olympic 60 nazvané podle jednoho z mnoha velkých hitů kapely Vlak, co nikde nestaví, který skupina natočila letos znovu v ještě ostřejší rockové podobě.

U dvou z dárků se maličko zastavíme. Supraphon právě vydal exkluzivně limitovaný, číslovaný kartonový 5LP box. Tento výjimečný výpravný komplet Olympic 60 obsahuje šedesát zásadních písní skupiny na pěti různobarevných vinylech, pět retro podpisových karet, historický i současný plakát, fotoknihu v LP rozměru, ale také podrobnou historii kapely v bookletu. Mimochodem, před více než týdnem v pražské Malostranské besedě pokřtil 5LP box legendární fotbalista Antonín Panenka.

No, a pražské Divadlo Broadway přicházející jubileum Olympicu s jeho hlavní postavou, letos osmdesátiletým Petrem Jandou přivedlo k novému představení Okno mé lásky.

Původní nahrávky ze stejnojmenného muzikálu také vychází na 2CD a LP. A z této desky zazní jako ukázka písnička Olympicu z roku 1977 s hudbou Petra Jandy a textem Zdeňka Borovce Nech to být.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.