Ateliér 3D zve do Jihočeského divadla na bojovku, kurzy pro děti i dospělé nebo prohlídky

12. říjen 2021

Jakýmsi pátým souborem Jihočeského divadla v Českých Budějovicích je Ateliér 3D. Pořádá workshopy, prohlídky, kurzy i akce jako Rozsviťme demokracii nebo Noc divadel. Jeho novým ředitelem je Vít Piskala.

Ateliér 3D po vynucené koronavirové pauze opět začal nabízet programy pro děti i dospělé. „Zájem je velký. Lidé už naplnili všechny naše kurzy, takže máme plno, ale neznamená to, že nemůžete přijít. Když přijdete, tak něco vymyslíme,“ říká Vít Piskala.

V sobotu 20. listopadu se navíc uskuteční Noc divadel. „V prvním bloku od 15 do 18 hodin se představí všechny soubory okolo historické budovy. Každý soubor má zhruba hodinu na to, aby něco ukázal, takže se může stát, že uvidíte třeba Malé divadlo a jeho pojízdný Džubox nebo balet tančit někde v ulici,“ zve Vít Piskala.

Následovat budou prohlídky historické budovy Jihočeského divadla i budovy Malého divadla. „Budeme mít jeden prohlídkový okruh otevřený úplně všem a pak přijde na řadu třetí část programu, a to je představení Nesmír Na Půdě. A po něm ještě taková lahůdka, kterou představíme později,“ doplňuje ředitel Ateliéru 3D.

Kromě kurzů a workshopů nabízí Ateliér 3D třeba také bojovku Kódování s Leonardem. „Vytvoříte tým až šesti lidí a máte za úkol poprat se s hádankami a šiframi pana Leonarda, který vás provede zázemím Jihočeského divadla. Měří se čas a nejrychlejší soutěžící získávají odměnu, kterou by pan Leonardo možná záviděl,“ naznačuje s úsměvem Vít Piskala.

Rozhovor s novým šéfem Ateliéru 3D Jihočeského divadla Vítem Piskalou přináší kulturní magazín Kavárna. Dále představuje audioknižní sérii Vídeňské zločiny Andrease Pittlera a nové české snímky v kinech.

Spustit audio

Související