Aneta Langerová bilancuje uplynulých 20 let: Zázračná písně krajina mě vtáhla do svých tajů

20. duben 2024

Aneta Langerová, výrazná osobnost české hudební scény, zpěvačka, hudebnice i autorka, slaví letos dvacet let na scéně. A to různými způsoby. Třeba turné po českých městech, jehož jihočeskou část už má za sebou, ale také kompilačním dvojalbem Zázračná písně krajina 20 LET, jehož písničky Aneta vybrala sama.

Mezi 39 songy jsou samozřejmě hity jako Voda živá, Malá mořská víla, Hříšná těla, křídla motýlí a další, ale také jinak výrazné písničky jako Píseň pro Světlušku nebo Píseň pro Olgu i třeba koncertní nahrávky.

U příležitosti této dílčí bilance na hudebních nosičích Supraphonu se Aneta Langerová k uplynulému dvacetiletí vyjádřila těmito slovy: „Když jsem vstoupila do světa písní, začala jsem tím vyprávět příběhy druhým a cítila chvění něčeho většího. Něčeho, co nás všechny přesahuje a zároveň drží pohromadě jako jednotlivce ve vztahu k sobě samému, k rodině, přátelům, ale nakonec i k celé společnosti. Tato zázračná písně krajina mě vtáhla do svých tajů a od té doby si připadám jako poutník, který objevuje stále nové a nové podoby života. A mám takové tušení, že tahle cesta nikdy neskončí.“

Na albu vzdává dvojnásobná Česká slavice a několikanásobná nositelka Ceny Anděl také hold kumštýřům, kteří jí pomáhali na její dosavadní cestě jako Ivan Král, Jan P. Muchow, Jakub Zitko, Michal Hrůza nebo Oskar Petr.

Poslechněte si titulní vlastní autorský song z tohoto dvojalbového výběru Anety Langerové – Zázračná písně krajina.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související