Zkuste letos netradiční kraslice

20. březen 2023

Pokud jsou i pro vás velikonoční svátky časem, kdy zkoušíte nové věci, můžete se inspirovat tipy českobudějovické kreativní publicistky Moniky Brýdové. Představila je v Dámské jízdě a pustit se do nich můžete i vy.

„Letos jsem se rozhodla pro jarní věnec z březových proutků. Ideální kulatý tvar vytvoříte tak, že nařezané proutky namočíte na 24 hodin do vody a pak změklé vložíte do nějaké kulaté nádoby. Já použiti dortovou formu. Když se krásně vytvarují do kruhu, drátky na několika místech stáhnu a ideální kruhový věnec je připraven k další velikonoční nebo jarní výzdobě," radí Monika Brýdová.

V Dámské jízdě uslyšíte také, jak si vytvořit 3D kraslice. Sama Brýdová letos ozdobí jednu z obřích kraslic na Hluboké, kde se může projít nejen o velikonočních svátcích a obdivovat i ty, které ozdobili ostatní.

„Já jsem svou kraslici zatím natřela černě a nebudou na ní chybět mé oblíbené mandaly," dodala Monika Brýdová. Uslyšíte také jak zajímavě letos vytvořit velikonoční výzdobu stolu i řadu dalších tipů.

Spustit audio