Zájem o dovolenou s odletem z Jihočeského letiště je enormní. V nabídce přibydou zimní termíny

25. květen 2024 09:04

Na dovolenou přímo z Českých Budějovic už bude možné odletět i v zimě. Jihočeské letiště v Plané zahajuje druhou sezonu svého provozu. Cestujícím nabídne víc služeb i destinací.

„Jihočeské letiště České Budějovice se definitivně stává letištěm s celoročním provozem,“ oznamuje v odletové hale ředitel Ivan Trhlík. Na cestující už čekají dvě letošní novinky – obchod a kavárna.

Branami letiště prošlo loni 10 tisíc cestujících. Letos by mohlo z Českých Budějovic podle ředitele odlétat 70 až 80 tisíc lidí.

Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba z ODS je s tím, jak si letiště vede, spokojen. „Daří se nám opravdu naplňovat tu vizi, navyšovat počet cestujících,“ komentuje.

Čtěte také

Cestovní kancelář Čedok zareagovala rozšířením nabídky zájezdů s odletem z jihočeské metropole. „Vzhledem k enormnímu zájmu o odlety z Českých Budějovic, který jsme viděli už v té loňské první sezoně, jsme letos zahájili provoz už v květnu a pokračujeme až do října. A v zimě začneme z Budějovic létat přímo do egyptské Hurghady,“ potvrzuje mluvčí Kateřina Pavlíková.

Možnost odlétat z Českých Budějovic na dovolenou nabízejí už ale i další cestovní kanceláře. „Kromě Čedoku jsou to cestovní kanceláře Exim Tours, Fischer a Alexandria,“ vyjmenovává mluvčí Jihočeského letiště Šárka Glaserová.

Na celoroční provoz se letiště připravuje technicky i personálně. „Některé nové specialisty jsme nabrali a budeme nabírat dál. Pořídili jsme vůz na zimní údržbu, další techniku pro odmrazování letadel a podobně, takže na zimu jsme připraveni,“ říká ředitel Ivan Trhlík.

Spustit audio

Související