Víkendový sport

16. září 2002

V ČFL prohrálo béčko SK České Budějovice s Libercem 1:2 a Prachatice porazili Střížkov 3:0. V přímém souboji o vedení v divizi A vyhrály domácí Strakonice před sedmi sty diváky nad Táborem 2:1. Další výsledky vypadají následovně: Klatovy - Písek nerozhodně 3:3, Třeboň - Satalice 1:1, Vejprnice - Milevsko 0:0, Aritma Praha - Hluboká 1:1 (1:0), Sezimovo Ústí porazilo Přeštice 3:1, Kaplice nestačili na Rokycany 0:3.

Prvoligoví hokejisté Písku prohráli v úvodním utkání soutěže na ledě Ústí nad Labem 1:3. Severočeši rozhodli o svém vítězství v polovině druhé třetiny dvěma slepenými brankami během dvou minut. V zápase, který nesl znaky začátku sezony, byli jihočeši vyrovnaným soupeřem. Ve skupině Střed druhé ligy si nováček Český Krumlov přivezl hrozivý debakl 2:14 s Kolína. Další nováček Pelhřimov prohrál s Nymburkem 2:3, v jihočeském derby podlehlo Milevsko Táboru 1:3. Ve skupině Západ porazil Jindřichův Hradec Benátky 2:0 a Strakonice Příbram 7:0.

Českobudějovické juniorka Dominika Červenková získala po dvaceti letech pro českou moderní gymnastiku medaili ve víceboji ze světové prestižní soutěže. Na neoficiálním mistrovství světa klubů AEON Cupu v Tokiu získala bronz. Před osmitisícovým japonským publikem zastupoval českou gymnastiku klub Máj České Budějovice, který v celkovém pořadí obsadil 10. příčku.

Prvoligoví házenkáři Třeboně remizovali na domácí palubovce s Lovosicemi 26:26. Domácí po prvním poločase prohrávali, pak vývoj zápasu otočili, ale v posledních vteřinách utkání ztratili cenný bod.

autor: čro čb
Spustit audio