Víkendové tipy

20. červen 2003

Ode od pátku do neděle se v Českém Krumlově koná už 17. ročník Slavností pětilisté růže. Tentokrát se ponese ve znamení legendy o dělení růží. Podle ní praotec Vítek rozdělil panství mezi své syny a každý z nich obdržel do svého erbu společný symbol - pětilistou růži. Český Krumlov přizval k Slavnostem pětilisté růže jednotlivá města se znakem pětilisté růže a celou akci nazvali SPOJENÍ RŮŽÍ.

V sobotu 21. června se koná 3. ročník cykloturistické akce HORNOPLÁNSKÝ PEDÁL. Dle svých fyzických schopností si mohou účastníci vybrat různě dlouhou trať. Začátek je v 8.00 hodin před informačním centrem.

Letní sezónu slavnostně odstartují na Kvildě. Při té příležitosti v sobotu dopoledne vyhlásí soutěž O nejkrásnější pohlednici Šumavy 2003 a odpoledne se půjde na procházku k pramenům Vltavy. Akce s názvem Léto v srdci Šumavy začíná v 10 hodin.

Na plavení dřeva se můžete zajít podívat na česko-rakouskou hranici u potoka Ježová-Iglbach. Ukázka na opraveném úseku Schwarzenberského kanálu začne v sobotu v 15 hodin a k vidění bude mj. opět plavební personál v historických oděvech.

Národní zemědělské muzeum Ohrada u Hluboké nad Vltavou připravilo na sobotu druhé Ohradské slavnosti. Jsou určeny pro velké i malé zájemce o lesnictví, rybářství, myslivost, chovatelství a pěstitelství. Přitom je možné navštívit i zoologickou zahradu.

Ve Vyšším Brodě budou v sobotu 21. 6. oslavovat 130 let od založení místního hasičského sboru. Na dopoledne je připravena výstava historické i soudobé techniky, vlastní oslavy spojené s lidovou veselicí se odehrají odpoledne na náměstí.

Oslavy 100 let od založení první evropské elektrické dráhy Tábor-Bechyně začínají v sobotu v 9 hodin v Táboře. Historický vlak odjíždí jedenáct minut po desáté.

Dnes odpoledne startují Veselské slavnosti ve Veselí nad Lužnicí. Odehrají se v kulturním domě, na náměstí a ve sportovním areálu. Zakončí je sobotní ohňostroj.

HRY U HRANIC - tak se jmenuje soutěž družstev dospělých v netradičních disciplínách. Odehraje se v sobotu odpoledne v Nových Hradech.

Mažoretky budou v sobotu a v neděli k vidění v Písku. Mistrovská soutěž začíná v sobotu ve 14 hodin na Velkém náměstí a pokračuje v neděli od 9 hodin.

Jezdecký den připravil na sobotu jezdecký klub v Mladé Vožici na Táborsku. Odehraje se od 13 hodin v zámecké zahradě.

V neděli bude jezdecký den v Dešné u Dačic. Začátek akce je ve 13 hodin na Farské louce.

autor: čro čb
Spustit audio