Víkendové tipy

6. červen 2003

S kopce do kopce budou jezdit v sobotu odpoledne automobiloví veteráni ve Svatém Jánu nad Malší na Českobudějovicku. První jízda tradičního závodu veteránů začíná ve 13 hodin.

Hasičské slavnosti spojené se svěcením praporu jsou na programu v sobotu a v neděli ve Vlachově Březí na Prachaticku. V sobotu budou k vidění například mažoretky, připraven je společenský večer na dvoře obecního úřadu, v neděli budou na náměstí pouťové pivní slavnosti.

Hornické slavnosti se v Rudolfově na Českobudějovicku odehrají také v sobotu. začíná se v 9 hodin, městem mimo jiné projde průvod v historických kostýmech.

V sobotu odpoledne bude k vidění na českobudějovickém náměstí Přemysla Otakara II. přehlídka motocyklů Harley Davidson. Tisíce harlejářů si daly sraz na letišti v Plané.

Malí rybáři si mohou zasoutěžit na Pískovně v Roudné na Táborsku. Závody pro děti a mládež do 15 let začínají brzy ráno - prezentace je už od půl sedmé.

Na městském koupališti v Trhových Svinech budou jezdit lodě. V sobotu a v neděli se zde totiž odehraje mistrovství ČR lodních modelářů žákovské kategorie.

Kolem Horní Plané můžete vyrazit za puchejřem. Tradiční průvod startuje v sobotu v 8 hodin.

autor: čro čb
Spustit audio