Vánoční pečení a vybrané nejstarší recepty

24. listopad 2020
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Tatarský biftek z červené řepy

 V Kuchařském čarování se ještě můžete inspirovat kouzlením s červenou řepou, kterou můžete připravit jednak jako pomazánku nebo jako tatarák. Moderuje Petr Stupka.

Ingredience
  • vařené brambory 250 g
  • vařená červená řepa 250 g
  • cibule 60 g
  • olivový olej 4 lžíce
  • vinný ocet
  • hořčice plnotučná 1 lžíce
  • rajčatový protlak 2 lžíce
  • sůl, pepř, mletý kmín

Velice chutná pomazánka tatarského bifteku z červené řepy vám zabere s přípavou 15 minut, plus čas na vaření brambor a řepy.

Uvedený rozpis je na 600 g pomazánky. 

Uvařené brambory a červenou řepu jemně nastrouhejte a vložte do misky. Přidejte olej, rajčatový protlak, hořčici, sůl a trochu čerstvě pomletého pepře a mletý kmín. Vše důkladně promíchejte a podle vaší chuti případně přisolte a okyselte. Až nakonec před podávání přimíchejte nebo posypte jemně nakrájenou cibulí.

Podávejte jako tatarák s chlebovými topinkami a česnekem.

autor: Petr Stupka | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio