Vánoční pečení a vybrané nejstarší recepty
V Kuchařském čarování se ještě můžete inspirovat kouzlením s červenou řepou, kterou můžete připravit jednak jako pomazánku nebo jako tatarák. Moderuje Petr Stupka.
- vařené brambory 250 g
- vařená červená řepa 250 g
- cibule 60 g
- olivový olej 4 lžíce
- vinný ocet
- hořčice plnotučná 1 lžíce
- rajčatový protlak 2 lžíce
- sůl, pepř, mletý kmín
Velice chutná pomazánka tatarského bifteku z červené řepy vám zabere s přípavou 15 minut, plus čas na vaření brambor a řepy.
Uvedený rozpis je na 600 g pomazánky.
Uvařené brambory a červenou řepu jemně nastrouhejte a vložte do misky. Přidejte olej, rajčatový protlak, hořčici, sůl a trochu čerstvě pomletého pepře a mletý kmín. Vše důkladně promíchejte a podle vaší chuti případně přisolte a okyselte. Až nakonec před podávání přimíchejte nebo posypte jemně nakrájenou cibulí.
Podávejte jako tatarák s chlebovými topinkami a česnekem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser