Václava Havla na fotografiích ze soukromí i jako filozofa a dramatika připomene akce v Táboře

17. prosinec 2023

Divadelní hra, výstava fotografií, literární čtení a projekce němého filmu s doprovodem živé hudby. To všechno nabídne v Táboře třídenní kulturní maraton s názvem Václav Havel tady a teď. Přinese program do Divadla Oskara Nedbala, ale třeba také do pivnice U Zlatého lva nebo bývalého domu hygieny.

„Kromě divadelního představení, které je v režii Divadla Oskara Nedbala, pořádáme například debatu, která má zachytit osobnost Václava Havla, jeho dílo jako filozofa, politika a dramatika,“ říká Petr Kalaš z Knihovny Václava Havla.

Ta přiveze také expozici fotografií Ondřeje Němce. „To je rodinný přítel Havlových ještě z dob disentu. Fotil Václava Havla už asi od svých dvanácti let, protože jeho rodiče byli Dana Němcová a Jiří Němec, jedna z klíčových disidentských rodin v 70. a 80. letech. On tak měl možnost fotit Václava Havla celý život v úplně nejběžnějších situacích, jak ho v podstatě nikdo jiný nepoznal,“ dodává Petr Kalaš.

Celý rozhovor o festivalu Václav Havel tady a teď v Táboře s Lindou Rybákovou, ředitelkou Divadla Oskara Nedbala, a Petrem Kalašem z Knihovny Václava Havla si poslechněte v kulturním magazínu Kavárna.

Spustit audio

Související