Václav Neckář zpívá mladým (1966)

4. srpen 2021

Stejně jako v případě dalších nastupujících hvězd tuzemské populární hudby, i u Neckáře měl start jeho diskografie standardní postup. Nejdřív si musel vystačit se singly – neboli nahrávkami jednotlivých písniček.

Až když se ukázalo, že není sezónním oblíbencem a jeho hlas a především typ mají potenciál, došlo i na velkou desku. Zatím (v roce 1966) jen stopáží. Jak totiž velela běžná praxe, na jednu hromadu se sesypaly dosavadní singly a bylo, jak se říká, hotovo.

Album dostalo z dnešního pohledu poněkud úsměvný název „Václav Neckář zpívá mladým“. Ano, už je to dávno. A přece se většina těch písniček v rádiích obehrává dodneška.

Spustit audio

Související

  • František Segrado – Segrado (2014)

    V sobotu 24. července 2021 zemřel zpěvák, herec a výtvarník František Segrado, svérázný valašský umělec, který desítky let působil v řadě lokálních kapel.

  • František Nedvěd – Neváhej a vejdi (1998)

    V neděli obletěla hudební scénu zpráva o smrti Františka Nedvěda, poloviny druhdy masově populárního bratrského dua, jakož i člena skupin Brontosauři či Spirituál kvintet.

  • Buty – Dřevo (1995)

    Hráčská lehkost, melodické nápady a trochu poťouchlé, trochu smutné a trochu nepochopitelné texty. To jsou prvky, podle nichž posluchač identifikuje ostravskou kapelu Buty.