V nové hře Malého divadla pro nejmenší vystupují pouze vrátný a šatnářka

11. březen 2017

Všechno, co jste o divadle nikdy nechtěli vědět, ale my vám to stejně řekneme. Tak se jmenuje nová inscenace Malého divadla v Českých Budějovicích. Divadelní budovu v ní zaklel fantom a zachránit ji mohou pouze vrátný a šatnářka.

Nejmenší diváci díky představení nahlédnou do divadelního prostředí. Děti si mohou během představení vyzkoušet třeba práci inspicienta nebo osvětlovače. Zároveň si samy volí, kterou pohádku jim herci zahrají

„Jsou tři druhy představení, které mohou vidět - pohádku o princezně, o drakovi nebo o rytíři. To, co si na začátku odhlasují, my jim zahrajeme. Ten scénář je a není fixní. Některé situace nejde mít zanesené ve scénáři, všichni jenom víme, že se má něco stát. Jsou tam samozřejmě i části a momenty, které jsou pevné, ale myslím si, že není tak úplně poznat, které to jsou,“ říká režisér Malého divadla Janek Lesák.

„A i ty pevné pasáže jsou vlastně často improvizované. Zajímavé je, že nám často herci improvizují ve verších,“ dodává dramaturgyně Natálie Preslová, která je spolu s Jankem Lesákem autorkou inscenace.

Šatnářku hraje Denisa Posekaná a vrátného František Hnilička. Představení Všechno, co jste o divadle nikdy nechtěli vědět, ale my vám to stejně řekneme uvede například v sobotu 11. března českobudějovické Malé divadlo dvakrát, a to od 15 a od 17 hodin.

autor: mvo
Spustit audio