V Dolním Skrýchově na Jindřichohradecku vznikne nová cyklostezka

10. březen 2010

Nové cyklostezky se dočkají obyvatelé i turisté v Dolním Skrýchově na Jindřichohradecku. Stezka by měla během dubna a května tohoto roku propojit asi tříkilometrový úsek mezi Dolním Skrýchovem a Jindřichovým Hradcem. Její výstavba bude stát necelé čtyři miliony korun.

Jak řekl tajemník jindřichohradeckého městského úřadu Karel Přibyl, město už také vybralo dodavatele stavby: "Nabídky podalo 16 firem. Jedna z nich nesplnila veškeré náležitosti, takže se vyhodnocovalo 15 nabídek. Nejvýhodnější, jak z pohledu ceny, která měla v hodnocení váhu 70 procent, tak z hlediska včasnosti zhotovení díla, které mělo váhu 30 procent, se jevila nabídka firmy z Tábora za cenu téměř 3,875 milionu korun."

Cyklostezky ale stále chybějí například v Blatné. Město na Strakonicku může vyznavačům jízdy na bicyklu zatím nabídnout jen cyklotrasy, tedy jízdu po silnicích společně s auty.

Starosta Blatné Josef Hospergr si nad tím postěžoval: "Tohoto štěstí se severní části Jihočeského kraje nikdy doposavad nedostalo a s největší pravděpodobností nikdy nedostane. Schlamstnou to daleko výhodněji umístěné prostory. My tu máme pouze cyklotrasy."

autoři: Petra Matoušková , hoch
Spustit audio