V centru Českého Krumlova hořely dva domy

3. květen 2018 08:25

Hasiči ve středu večer likvidovali požár v domě a penzionu v Rooseveltově ulici v centru Českého Krumlova. Oheň zasáhl podkroví a střechu objektů.

Hasiči nemuseli nikoho evakuovat, všichni lidé opustili objekty sami. Požár se podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů obešel bez zranění.

Oheň zachvátil penzion Myší díra a vedle stojící dům. Hořet začalo v kolně, která stála v těsné blízkosti hotelu a rodinného domu. Plameny se rozšířily na obě strany a po fasádách domů se dostaly až do střech, ničily podkroví domů i celé střechy včetně krovů.

„Českokrumlovští hasiči společně s městskými strážníky uzavřeli silnici, aby tam mohly najíždět další vozy hasičů. Jako posilové jednotky do Rooseveltovy ulice vyjeli dobrovolní hasiči obce Velešín a Chvalšiny a další cisterny profesionálních hasičů ze stanice Český Krumlova a také stanic České Budějovice, Kaplice a Křemže. Na pomoc vyjela se svými cisternami také vojenská hasičská jednotka z Boletic,“ popsala Vendula Matějů.

Zásah byl extrémně náročný. Trval dlouho, technika se musela pohybovat v úzkých uličkách a bylo nutné čerpat vodu z řeky Vltavy. Hasiči pracovali v dýchacích přístrojích.

Požár se ještě večer podařilo dostat pod kontrolu. Hasiči ale zůstali na místě, rozebírali krovy a objekty důkladně prolévali vodou, aby nedošlo ke znovuvznícení.

Příčiny vzniku požáru a výše škody zatím nejsou známy.

Spustit audio