Tři jihočeské obce hostily mezinárodní turnaj čtrnáctiletých fotbalistů

28. květen 2018

Dolní Dvořiště, Loučovice a Vyšší Brod byly dějištěm mezinárodního turnaje. Táborsko a Dynamo zakončily sezónu. První místo v krajském přeboru si pojistila Želeč. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Sparta, Slavia, Dynamo a Táborsko, ale také kanadská Ottawa a bratislavský Slovan. To jsou jen namátkou účastníci turnaje pro čtrnáctileté fotbalisty. Hrálo se v Dolním Dvořišti, Loučovicích a ve Vyšším Brodě.

Na turnaj se pečlivě chystali starostové všech tří obcí, mezi nimi sportovně založená starostka Dolního Dvořiště Helena Panská. „Chystáme se několik měsíců, už od zimy. Obnovili jsme trávník, protože loni byl napadený plísní. Hřiště bylo po celé jaro uzavřeno a tohle je druhý zápas, který se na něm hraje,“ řekla.

Poprvé na turnaji bylo Táborsko a také jeho trenér Martin Švec. „Je to kvalitně obsazený turnaj a určitě dobrá zkušenost. Ve Dvořišti i Loučovicích jsou úžasné trávníky a je čest na nich hrát,“ komentoval.

Diváci na turnaji Magic Cup Šumava

Magic Cup Šumava 2018 vyhrál ostravský Baník, Dynamo skončilo třetí, Táborsko desáté.

Autorem jednoho z krásných turnajových gólů byl Mario Krstevský ze Slavie. „Prostě jsem se rozběhl, ťuknul jsem si to s mým křídlem a pak jsem oběhl brankáře ze strany. Turnaj je to dobrý, líbí se mi tu,“ popsal.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Ve Fortuna fotbalové národní lize Táborsko doma prohrálo s Hradcem Králové 0:2 a skončilo čtrnácté. Dynamu České Budějovice patří po výhře na Žižkově šestá příčka.

Náročná rychlostní zkouška na výstavišti a obávané Malonty. Jela se Rallye Český Krumlov

Rallye Český Krumlov

Rallye Český Krumlov vyhrál Jan Kopecký. Dynamo odehrálo poslední domácí zápas v letošní sezoně. Lukáš Dudek zaznamenal v Olešníku hattrick. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Co rozhodlo o konečném stavu 2:1 pro Dynamo, vysvětlil záložník Patrik Čavoš: „Dali jsme rychlý gól a pojistka v podobě druhého gólu přišla asi za deset minut, takže jsme kontrolovali hru a k ničemu je nepouštěli. Dostali jsme sice zbytečný gól, ale v pohodě.“

V Běhu jihočeských nadějí startovalo 820 sportovců, vybralo se celkem 258 650 korun.

Tabulka:

Další kolo fotbalového Ondrášovka krajského přeboru přineslo tyto výsledky: Táborsko – Dražice 5:0, Čimelice – Sezimovo Ústí 6:1, Rudolfov – Osek 3:2, Protivín – Katovice 3:1, Dačice – Olešník 1:3, Želeč – Třeboň 5:2, Hluboká – Milevsko 1:2 a Nová Včelnice – Jindřichův Hradec 1:5.

První v tabulce je a už zůstane Želeč s 69 body. Na spodních příčkách je patnáctá Nová Včelnice (17 bodů) a poslední Dačice (10 bodů).

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související