Malí baseballisté odpalovali míčky pod hlubockým zámkem. Turnaj vyhráli domácí

14. květen 2018

Pod hlubockým zámkem se hrál superpohár v baseballu. Bavorovický Michal Blažek dával gól z penalty. Jindřichův Hradec neuspěl v baráži o nejvyšší soutěž basketbalistů. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Pod hlubockým zámkem bylo k vidění nastupující baseballové mládí. Hrál se tu turnaj, jehož favoritem byli domácí. Jeden z trenérů Michal Kubát hráče chválil a také popisoval strukturu pohárové soutěže: „Je to turnaj, ze kterého vznikne kvalifikace na zlatý superpohár do Prahy, což je největší evropský turnaj dětí do 10 let.“

Hlubockému týmu se podle jeho slov dařilo velice dobře. „Děti nedělají takové standartní chyby, nemají přílišné přehozy. U této věkové kategorie je jedna z mála šancí doběhnout domů, když je přehoz. Využíváme chyb soupeře, který si míče přehazuje, dělá velké chyby a z toho jsou potom naše doběhy, plus samozřejmě naše dobré odpaly,“ vysvětlil.

Z baseballového turnaje Stříbrný superpohár v Hluboké nad Vltavou do Zlatého superpoháru do Prahy postupují Plzeň a vítěz turnaje Hluboká.

Hráč domácího týmu Honzík Sekyrka má naprosto jasno, kam až by to chtěl s baseballem dotáhnout. „Někam hodně daleko, klidně na olympiádu,“ řekl.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Basketbalisté z Jindřichova Hradce v baráži o Kooperativa národní ligu doma porazili Hradec Králové o tři body. U soupeře ale neuspěli, podlehli 91:102. A v nejvyšší soutěži končí.

Zaplněné tribuny sledovaly v Písku třetiligové derby s Čížovou

Zaplněný stadion při derby Písku s Čížovou

Písek hostil v derby Čížovou a góly dávali jen Filipové. Gabriela Kaňková krásný gólem pomohla Štírkám k postupu. Sportovci vyrazili po stopách Josefa Švejka. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V extralize házenkářů sestupující Strakonice v Brně prohrály 29:30, v extralize házenkářek Písek podlehl také o gól Hodonínu 30:31.

Ve Fotbalové národní lize v derby Dynamo – Táborsko 1:1. Domácí šli do vedení gólem Mashikeho, na 1:1 vyrovnával Linhart.

V první A třídě Michal Blažek v přímém souboji o druhé místo v tabulce dával gól svých Bavorovic na 3:0. Proměnil nekompromisně penaltu. „Vzal jsem si penaltu, protože jsme se bavili před zápasem, že půjdu já. A kopnul jsem ji doprostřed, no,“ komentoval. Zápas skončil 3:2 pro Bavorovice.

Tabulka:

Další kolo Ondrášovka krajského přeboru přineslo tyto výsledky: Osek – Milevsko 1:3, Táborsko – Katovice 5:2, Čimelice – Jindřichův Hradec 1:2, Dačice – Protivín 2:9, Nová Včelnice – Dražice 0:3, Želeč – Olešník 3:1, Rudolfov – Sezimovo Ústí 2:4 a Hluboká – Třeboň 1:0.

V tabulce je první Želeč 63 body. Jindřichův Hradec jich nasbíral 57 a třetí Čimelice 42. Tabulku uzavírají patnáctá Nová Včelnice s 17 body a poslední šestnácté Dačice, které mají 10 bodů.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související