Tipy na víkend

19. prosinec 2003

Na řadě míst regionu mohou o víkendu lidé obdivovat živé betlémy. Například Farní charita v Protivíně připravila živý betlém v sobotu ve farské zahradě od 10 do 17.00 hodin.

V Mladé Vožici budou mít živý betlém v neděli. Bude součástí vánočního trhu, který začíná v neděli v 9 hodin.

Od 16.30 bude živý betlém k vidění v neděli na nádvoří strakonického hradu a také v neděli se na živý betlém mohou přijít podívat i obyvatelé Dačic. Stačí přjít v 19 hodin na Palackého náměstí.

Vánoční trhy se v sobotu odehrají na Masarykově náměstí v Třeboni. Začínají v devět hodin dopoledne.

V sobotu se v Nové Bystřici na náměstí odehrají staročeské trhy, na nichž nebudou chybět vystoupení dětí ze školy, živý betlém, koledy, pravá zabijačka, ochutnávka ryb novobystřických rybářů či medovina.

V neděli se do vánočního hávu oblékne Panská ulice a Piaristické náměstí v Českých Budějovicích a vypuknou zde Vánoce na starém městě. Se vším co k tomu patří - tedy ukázkami řemesel, rukodělnými výrobky, vánočními ozdobami i doprovodným kulturním programem.

Charitativní adventní koncert, jehož výtěžek ze vstupného bude věnován českobudějovickému Azylovému domu pro matky s dětmi, uspořádá v sobotu 20. prosince Tělovýchovná jednota Malše Roudné. V programu vánočních písní, poezie a koled nazvaném Vánoční sen, vystoupí od 19,30 hodin v kulturním domě v Roudném sólistka opery Jihočeského divadla Iva Hošpesová a muzikálový a operní zpěvák Petr Dopita. Součástí večera je také akce Dárek pod stromeček. Čtyřmetrový smrk bude stát u pódia a návštěvníci k němu mohou pokládat dárky pro děti a jejich matky, které nadcházející vánoční svátky stráví v azylovém domě.

Zpříjemnit adventní čas si můžete v sobotu ve staré barokní kovárně v Nových Hradech. Druhým dnem tu bude k vidění při práci nejen zdejší kovář, ale také košíř nebo dráteník. Pro zahřátí si přímo v kovárně můžete dát i horký punč. Dveře nově zrekonstruované kovárny, kterou najdete na cestě z náměstí na hrad, vám budou otevřeny vždy od 10 do 18 hodin.

autor: čro čb
Spustit audio