Vyrobte si peříčkové náušnice nebo sluneční batiku. Inspirace Moniky Brýdové pro letní tvoření

22. červen 2022

„Letos mě okouzlily peříčkové náušnice. Jsou lehoučké a vyniknou u krátkých vlasů,“ vysvětluje českobudějovická kreativní publicistka Monika Brýdová, proč má doma tento šperk snad v barvě každého oblečení.

A dodává, že nutně nemusíte oškubat slepice, řada exotických peříček je totiž k dostání v obchodě. Dokonce se dají i dobarvovat. A vy pak už jen můžete experimentovat.

Podobné je to se sluneční batikou. „K té ovšem potřebujete, aby slunce svítilo minimálně jednu hodinu,“ poznamenává Monika Brýdová. Hitem jsou ale i domečky, k nimž postačí zbytky hranolů dřeva. „Zkrátka si můžete užít tvořivé léto,“ dodává.

Inspirací vám mohou být nejen její fotografie, ale i rozhlasový pořad Dámská jízda, kde Monika Brýdová podrobně popisuje své letní tvoření. Dále se v magazínu vypravíme na soukromý hrad Hauenštejn a chybět nebudou tipy, jak podpořit svou imunitu.

autor: Mirka Nezvalová | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.