Studenti Jihočeské univerzity nalévali kávu za názor

12. květen 2017

Okolo 200 tipů na zlepšení univerzitního života doručili studenti Jihočeské univerzity děkanátu Pedagogické fakulty. Vzkazy vybrali v rámci dvoudenní akce Kafe za názor. Provizorní kavárnu zřídili přímo ve vestibulu školy.

„Když nám na papírky napíšete, co by se podle vás ve škole mohlo změnit, co je fajn a co není, tak vám dáme kávu nebo čaj,“ lákala spolužáky Romana Marková.

Kafe za názor si nechala nalít například studentka učitelství pro mateřské školy Markéta se spolužačkou Eliškou. Na papírek napsaly, že by bylo moc fajn ve škole zřídit bufet.

Vzkazů se sešlo několik desítek, zazněly různé připomínky, například: „Přála bych si, aby učitelé nepostrádali lidskost.“ „Ve škole bych uvítala možnost třídit odpad.“

S nápadem na akci přišla studentská iniciativa Democracy Go. Vzkazy, které studenti během dvou dnů sepsali, poté mířily na stůl vedení fakulty. „Tato akce nás velmi potěšila, protože s ní přišli studenti sami. My budeme ty podněty rozhodně brát v potaz při naší další práci,“ řekl děkan Pedagogické fakulty Michal Vančura a doplnil, že podobným akcím fandí a tvůrčí atmosféru mezi studenty a pedagogy chce i do budoucna podporovat.

S nápadem na akci Kafe za názor přišla studentská iniciativa Democracy Go. Od spolužáků získala asi 200 tipů na zlepšení univerzitního života
autor: Lenka Nechvátalová
Spustit audio