Štamgasti mohou v době pandemie podpořit oblíbené hospody zakoupením poukazů

13. květen 2020 13:13

Zachraňhospodu.cz je web, který umožňuje zákazníkům podpořit oblíbenou hospodu. Ty totiž zažívají během koronavirové krize těžké časy. Někteří štamgasti ale pomohli i vhozením obálky s penězi do schránky.

„Jakmile se klub zavřel, byl jsem v podstatě s příjmy na nule a musel jsem nějak reagovat, najít si jinou obživu, takže jezdím čistit les,“ říká Jan Vozáry, který vlastní hudební klub v Českých Budějovicích.

Do stejné situace se dostali i další hospodští, proto vznikl web, díky kterému můžou štamgasti svůj oblíbený podnik finančně podpořit. Koupí si poukazy, které využijí po otevření.

„Rád bych poděkoval všem našim zákazníkům, kteří nás přes tento web úžasně podpořili. Hned nám začali posílat peníze na účet, dokonce je někteří i vhodili do schránky v obálce, moc všem děkujeme,“ dodává Jan Vozáry.

Jeho podniku už spokojení zákazníci věnovali zhruba 20 tisíc korun. Jedním z dárců je Nikola Lehečková. „I když můj příspěvek nebyl nějak velký, je to spíš dar. Voucher mi přišel emailem, pak ho mohu uplatnit nebo někomu darovat, což je podle mě také hezké,“ popisuje.

Čtěte také

Na web zachraňhospodu.cz se přihlásila i restaurace, která sídlí na budějovickém Mariánském náměstí. „Musím říct, že nás projekt velice překvapil. Zákazníkům opravdu není náš osud lhostejný. Samozřejmě s ohledy na náklady za provozovny je příspěvek spíše symbolický, ale i tak si podpory velice vážíme,“ komentuje marketingový manažer Milan Binder.

Některé podniky během pandemie prodávají alespoň přes výdejní okénko, nově mohou mít otevřené i předzahrádky, jiné zůstávají zavřené. „Je to hodně těžká doba, kdy je velice důležité promýšlení každého kroku a není čas na chybu. Doufejme, že chuť po pivu a dobrém jídle bude silnější než strach, který lidé pochopitelně mají,“ dodává Milan Binder.

Zájemci mohou díky projektu podpořit 43 hospod z Českých Budějovic, z jižních Čech pak dohromady 125 podniků.

autor: Anna Vrhelová
Spustit audio

Související