Sestry po mateřské dovolené rozjely úspěšný podnik s přírodní dochucovací pastou

30. červen 2021

„Přiznám se, že dnes už se nedá říct přesně, která z nás k tomu dala impulz. Já sice tu pastu začala vyrábět, ale Katka mě přesvědčila, abychom šly s kůží, tedy s naší Bujónkou, na trh,“ vypráví v provozovně v moravském Kyjově nejstarší ze tří sester Lenka Vlasáková.

A Kateřina Gazdačko, maminka dvou malých dětí, souhlasně přikyvuje. Sama Lenka má tři dcery. Když sestry po mateřské dovolené přemýšlely, jak zařídit, aby byly co nejvíce s dětmi, vlastní podnikání bylo podle nich vykročení tím správným směrem.

Nejmladší ze sester Anička sice dnes působí v jiném oboru, ale v začátcích tohoto sesterského podnikatelského příběhu s nimi byla na jedné lodi.

„Bujónka je vlastně přírodní dochucovací pasta, která má za čtyři roky existence už řadu příchutí. Katce tehdy totiž přišlo líto, že bychom ji chystaly jen pro rodinu a okolí, tak se pustila do marketingu a webových stránek,“ vysvětluje Lenka Vlasáková.

Dnes mají sestry odběratele nejen v Čechách, ale i na nedalekém Slovensku a v malém skladu už jsou etikety také v polštině.

Lenka Vlasáková se smíchem dodává, že v začátcích naložila brzy ráno auto a vydala se s nabídkou i ochutnávkami za nejrůznějšími obchodníky. „Jsem ráda, že jsme vytrvaly. Baví nás to a zpětné reakce jsou fakt dobré. Už chystáme i kuchařku a v hlavě nosíme tipy na další příchutě,“ prozrazuje.

Povídání se sestrami Lenkou Vlasákovou a Kateřinou Gazdačko, které se po mateřské dovolené odvážně pustily do podnikání, si poslechněte v magazínu Dámská jízda. Dále pořadu nabízí zalistování knihou Nové vinařství a tipy pro dobrou pohodu a zdraví.

Spustit audio

Související