Rybářská fakulta otevírá dveře. Můžete tu sledovat tep raků i střílet

18. leden 2019 06:50

Vyzkoušet si práci vědců a podívat se na ryby zblízka. Nejenom takové zážitky čekají na návštěvníky Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity. Její pracovníci i studenti je provedou laboratořemi a dalšími pracovišti v ulici Na Sádkách v Českých Budějovicích při pátečním dnu otevřených dveří.

„Lidé uvidí nejenom ty klasické ryby, jako je kapr nebo sumec, ale také mohou vidět například jesetery, kterým se velmi věnujeme, candáty a další dravé druhy ryb,“ zve na den otevřených dveří děkan fakulty Pavel Kozák.

„Určitě se zde můžete dozvědět více o výzkumu, například o jeseterech, využití kaviáru, monitoringu račího srdce či případně vyzkoušet střelbu v rámci výuky myslivosti,“ dodává.

Rybářská škola ve Vodňanech má nové jezírko, z podzemní učebny je možné koukat pod hladinu

Okrasné venkovní jezírko s podzemní učebnou vybudovala střední rybářská škola ve Vodňanech

Okrasné jezírko s mokřadem a podzemní učebnou je novou neobvyklou pomůckou střední rybářské školy ve Vodňanech. Studenti můžou život pod vodou pozorovat jako v akváriu.

Návštěvníci si můžou zahrát i na vědce, když si vyzkouší některé z přístrojů v laboratořích. „Budete si moci vyzkoušet měření přímo na přístrojích v chemické laboratoři či stanovit různé rozbory, které zjišťují kvalitu vody, pod mikroskopy se budete moci podívat na drobné vodní živočichy,“ vyjmenovává Pavel Kozák.

Den otevřených dveří na Fakultě rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích se koná v pátek 18. ledna od 9 do 15 hodin. Návštěvníci si projdou nejen učebny, ale mohou si popovídat s bývalými studenty, kteří působí ve výzkumných ústavech i jihočeských rybářstvích.

Spustit audio

Související