Rohde & Schwarz investuje ve Vimperku

31. březen 2003

Zhruba 180 milionů korun investovala zatím společnost Rohde & Schwarz do závodu ve Vimperku na Prachaticku, v němž od května 2001 vyrábí televizní vysílače a měřicí přístroje.

Ředitel závodu Tomáš Kadeřábek uvedl, že do konce roku 2007 vzrostou investice ve vimperském závodě o dalších 350 milionů korun a počet zaměstnanců se zvýší ze současných 220 na 350 až 400 osob.

Ve městě, kde v posledních letech mj. skončila textilka Šumavan a svůj závod uzavřela i nábytkářská a.s. Jitona Soběslav, se už firma Rohde & Schwarz stala největším zaměstnavatelem. Se závodem Tesly ve Vimperku začala spolupracovat před 12 lety a v roce 2001 ho od Tesly Hloubětín odkoupila. Společnost loni získala investiční pobídky na plánovanou pětiletou investici. Do výrobní haly, jejíž stavba byla dokončena koncem minulého roku, vložila asi 100 milionů a za dalších 50 milionů korun pořídila moderní výrobní zařízení. Obrat závodu v obchodním roce, který začal loni v červenci, má podle Kadeřábka dosáhnout 110 milionů korun. V příštím obchodním roce plánuje další firma investice v hodnotě téměř 50 milionů korun. Koncern Rohde & Schwarz se sídlem v Mnichově vyvíjí, vyrábí a prodává komunikační a informační přístroje a systémy a měřicí techniku. Má zastoupení a pobočky ve více než 70 zemích, v nichž zaměstnává 5900 lidí. Jeho celkový obrat činí 830 milionů eur.

autor: čro čb
Spustit audio