Říká tomu „otevírání konzervy“. Básník a bavič Petr Soukup si získal pozornost nekorektním humorem

8. červenec 2021

Petr Soukup je básník, textař, humorista a copywriter, který mimo jiné baví diváky takzvaných stand-up programů. Ve svých verších si bere na paškál lásku, vztahy i známé osobnosti. Jeho humor je nekorektní, ne každý ho snese.

„Já bych třeba nemohl vystupovat jako host na nějakém firemním večírku, protože půlka lidí by tam omdlela. Konzervativní lidé mě úplně nezvládají, ale lidé, kteří v sobě mají lumpa a radost, na mě proto chodí,“ říká Petr Soukup.

Občas někdo na jeho představení vezme třeba babičku nebo maminku. „To jsou lidé, které miluju a sleduju. A velmi brzo se stane to, čemu říkám, že se otevírá konzerva. Ti lidi na to naskočí a pak za mnou právě oni přichází a mám velmi hezkou zpětnou vazbu,“ popisuje.

„V publiku jsem třeba jednou viděl asi sedmdesátiletého pána a mluvil jsem o tom, že jsou mi nesmírně sympatičtí lidé, kterým už je přes šedesát, ale pořád to jsou zlobiči či lumpové a darebáci v dobrém slova smyslu. A on pak za mnou přiběhl, říkal, že je ten lump, a své ženě koupil všechny moje knížky. To mě opravdu potěšilo, byť na mě obvykle chodí teenageři a lidé tak do pětatřiceti,“ vypráví Petr Soukup.

Celý rozhovor s básníkem a bavičem Petrem Soukupem si poslechněte online, nebo si jej stáhněte k pozdějšímu poslechu do svých počítačů či mobilů.

Spustit audio

Související