Řidiči už můžou projíždět dalším opraveným úsekem ulice 1. máje ve Vimperku

30. srpen 2021 10:44

Širší chodníky, nové asfaltové povrchy i autobusové zastávky. Ve Vimperku skončila další část rekonstrukce páteřní ulice 1. máje, která vede do centra města. Jedná se o největší investici města za poslední desetiletí, teď bude oprava ulice pokračovat další etapou.

Jedním z hlavních cílů rekonstrukce bylo zvýšení bezpečnosti. To mají zajistit širší chodníky i zpomalovací pruhy. „Máme tady mateřskou a praktickou školu i celou řadu dalších institucí. Kvůli nim je kladen velký důraz na zpomalení dopravy. Ne všichni to vnímají jako správnou cestu, ale my si myslíme, že bezpečnost je na prvním místě,“ říká místostarosta Zdeněk Kuncl ze sdružení Vimperáci 2018 s podporou KDU-ČSL.

Dohromady vyjde oprava více než 600 metrů dlouhého úseku na 70 milionů korun. Přispěla na ní i dotace Jihočeského kraje. Kromě povrchů se týká parkovacích stání, zeleně nebo nového osvětlení a mobiliáře.

Čtěte také

Asi největší část financí ale putovala pod povrch. „Spousta nových věcí vůbec není vidět. Je kompletně zrekonstruovaná veškerá infrastruktura, to znamená kanalizace, vodovod, elektřina i plyn,“ připomíná Zdeněk Kuncl.

Na řidiče teď čeká uzavření další části ulice, a to v úseku od křižovatky se Hřbitovní ulicí až před křižovatku s ulicí Sadová, kde se nachází pošta. „Ulicí Johnova a Nad Stadiónem už bude možné jezdit, ale pouze směrem dolů k okružní křižovatce Fišerka. A uzavře se tento úsek, takže bude uzavřen výjezd ulice Hřbitovní a budeme končit až na hranici hotelu Zlatá hvězda,“ upřesňuje místostarosta.

Poslední část plánované rekonstrukce ulice 1. máje začne v nejbližších dnech a skončit by měla na začátku prosince.

Spustit audio

Související