Rande naslepo s knihou zažijete v březnu díky českobudějovické knihovně

1. březen 2017

Březen je již tradičně měsícem knih. Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích proto chystá řadu akcí ve všech svých pobočkách. Můžete se například nechat překvapit a vyzkoušet Rande naslepo s knihou.

„Ve všech půjčovnách knihovny na čtenáře čekají tajemné, neprůhledně zabalené balíčky, ve kterých se skrývají naše knižní tipy. Ovšem při zapůjčení čtenáři nebudou tušit, co je v balíčku za titul. Na každém je jenom drobná nápověda, která nasměruje žánrově, ale víc opravdu neprozradíme,“ popisuje knihovnice Václava Medalová Hůdová.

Ta pracuje na pobočce ve Čtyřech Dvorech, kde v březnu pořádají i další akce, například Rozkveťte čtením. „Vyrobili jsme květinky z čajových sáčků a každého, kdo si během března půjčí alespoň jednu dětskou knihu, tímhle kvítkem obdarujeme. Dotyčný si ho potom bude moci zavěsit do naší rybářské sítě,“ vysvětluje.

Tradiční je také Noc s Andersenem. Ve Čtyřech Dvorech si ji ale po dlouhé době budou moci užít naplno. „Několik let jsme dělali jen program v podvečer, protože na přespávání jsme neměli vhodné prostory. Teď jsme na novém místě v areálu základní školy Emy Destinové a konečně tu můžeme s dětmi i přespat,“ komentuje Václava Medalová Hůdová. Noc s Andersenem se uskuteční v noci z 31. března na 1. dubna, pro účastníky je dopředu nutná rezervace.

Nejen v březnu si návštěvníci pobočky Jihočeské vědecké knihovny ve Čtyřech Dvorech mohou všimnout originálních hodin na zdi. Jsou vytvořeny z knižních obálek. „Dlouho nám trvalo vybrat vhodné obálky tak, aby seděla čísla, aby obálky byla výrazné, aby se to celé k sobě hodilo. Zase jsme se ale hezky probrali fondem naší knihovny. Pátrali jsme, co vlastně máme za knihy s číslem v názvu, a máme nějaké nové objevy,“ dodává Václava Medalová Hůdová.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio