Rady do kuchyně: Co dělat, aby skořápky vajec při vaření nepopraskaly a čím potlačit odér brokolice?

Největší audioportál na českém internetu

Skořápky z vajíček jsou zdrojem vápníku | Foto: Fotobanka Pixabay

Iva Hüttnerová uděluje našim posluchačům pravidelně užitečné rady a dnes jsou tady další

Dnes se na skok zastavíme v kuchyni. Mám pro vás totiž pár tipů, které by se vám mohly hodit.

Skořápky vajec při vaření nepopraskají, když do ještě studené vody přidáte lžičku soli.

Odér brokolice při vaření potlačíte, když spolu s ní budete vařit i kousek chleba, ten totiž zápach pohltí.

Vejce uvařená natvrdo se při krájení nebudou lepit na nůž, když ho na chvilku ponoříte do horké vody.

A nakonec ještě něco pro milovníky masa. Koření z něj při pečení nikdy neopadá, když ho nejdříve důkladně potřete olejem. 

autor: Iva Hüttnerová

Nejposlouchanější

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.