První liga je bruslařská, druhá hezčí pro diváky, říká Karel Plášil, který teď usiluje o postup s Táborem

2. říjen 2023

Po prvních kolech druhé hokejové ligy je jasné, že Tábor myslí na postup. Jednou z osobností tradičního jihočeského týmu je Karel Plášil, který má za sebou téměř dvě stovky startů v nejvyšší soutěži.

Teď pomáhá Táboru naplnit postupové ambice. „Už minulou sezonu byl cílem postup, ale v cestě stálo silné Znojmo. Letos je na to kladen ještě větší důraz, ale stát se může cokoli. Největšími konkurenty budou Chomutov, Letňany, Ústí, Příbram,“ říká.

Táborský tým začal sezonu skvěle. „Na postup určitě myslíme, už přípravu jsme měli dobrou a na soupisce jsou hráči se zkušenostmi z extraligy. To je určitě přínos. Teď jde jenom o to, abychom to prodali, ale natrénováno máme, myslím, dost,“ komentuje Karel Plášil.

A jaká je podle něj česká druhá hokejová liga? „Když to srovnám s extraligou, tak samozřejmě pomalejší. Největší rozdíl vidím v tom, že se neplní detaily, na které se hodně dbá v extralize i první lize. První liga je bruslařská, ve druhé je podle mě zase hezčí hokej pro diváky, je tam víc chyb, je to pohlednější, atraktivní,“ odpovídá.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související