Představujeme nové dechovky. Vyberte v naší anketě ty nejlepší - 4. kolo

21. květen 2017

Po roce se Český rozhlas České Budějovice vrátil k úspěšné rubrice 7x7 jarních dechovek. Po sedm týdnů uslyšíte v neděli po poledni nové písně z dechovkového žánru. Poté můžete na webu hlasovat pro tu nejlepší.

7x7 jarních dechovek se vysílá v rámci Písniček pro radost. Tento nejpopulárnější pořad Českého rozhlasu České Budějovice v současnosti nabízí výběr z tisíců různých dechovek. A nyní sami rozhodnete, které nové skladby si zaslouží zařadit do naší hudební databáze.

Hudební redaktor Zdeněk Voráč vybírá nové písničky nejen od jihočeských dechových kapel, ale také z jiných českých krajů, z Moravy i ze Slovenska. V anketě nám pak dejte vědět, která skladba se vám nejvíce líbila.

Hlasování 4. kola skončilo. Děkujeme za hlasy.
1. místo - Tajný klíč
2. místo - Já ti povím
3. místo - Nádherná láska

Všechny díly pořadu 7x7 jarních dechovek najdete zde.


Poslechněte si celý pořad nebo ukázky a hlasujte pro píseň, která vás nejvíce zaujala. Odeslat můžete jeden hlas. Ve čtvrtém kole, které trvá do 25. května do 12 hodin, máte na výběr z těchto dechovek:

0:00
/
0:00
0:00
/
0:00
0:00
/
0:00
0:00
/
0:00
0:00
/
0:00

Pardubická šestka - Tajný klíč
Pardubická šestka opanovala náš pořad Písničky pro radost valčíkem Něžné konvalinky. Možná vás zaujme i další skladba této kapely. Složili ji Rudolf Beran a Václav Babula, zpívají Lenka Čejková a kapelník Ladislav Šauer.

Lácaranka - Umrel mně kůň vraný
Smutek stejně jako veselí k životu patří a písničky tklivé bývají oblíbené. Může se k nim přiřadit valčík Jožulky Uhra. S Lácarankou, kterou vede Pavel Kadrnka, zpívají Romana Bírešová a Libor Sadílek.

Havlíčkobrodská dvanáctka - Moje Sázava
Hudbu k písni Moje Sázava složili zakladatel Havlíčkobrodské dvanáctky Václav Palička a Milan Baginský. Text připojil Karel Rollo. Zpěváky Ivu Kletečkovou a Jiřího Pospíšila zve na pomyslné pódium kapelník Zbyněk Palička.

Sobuláci - Nenechal sem koně
O koních máme stovky písní díky folklorní tradici, další stále přibývají. Sobuláci nahráli na své nové album polku známého moravského zpěváka Zdeňka Baťky. Zpívají sólisté Venuše Sáčková, Petra Tomanová a Marek Fibingr.

12°Plzeň - Nádherná láska
Ze zpěváckého odkazu Pavla Nováka si píseň vybrala dechovka plzeňské konzervatoře. Natočila ji s nerozlučnou dvojicí Barborou Čížkovou a Janem Šimůnkem. Skladbu složil Jimmy Fontana, český text dodal Jiří Aplt.

Hrabovská kapela - Horička
Kapelník slovenské dechovky Martin Čičo zhudebnil slova neznámého autora. Zpívá celá čtveřice sólistů Janka Filová, Katka Opatovská, Radoslav Fuzik a Luboš Liška, které ještě podpoří Zbor Hrabovskej kapely.

Pernštejnka - Já ti povím
Ačkoli kapela Vladimíra Černého sídlí v Pardubicích, zahraje polku moravských autorů Miloslava Richarda Procházky a Františka Pavluše Já ti povím. O co půjde, prozradí zpěváci Aneta a Nella Šilhánkovy a Roman Slavík.


Po odvysílání všech sedmi kol dechovkové přehlídky se můžete těšit na speciální závěrečný díl. Znovu uslyšíte dechovky, které se vám nejvíce líbily.
Všechny díly pořadu 7x7 jarních dechovek najdete zde.

Spustit audio