Představení ze života druhého československého prezidenta se bude hrát přímo v Benešově vile v Sezimově Ústí

13. září 2024 14:54

Netradiční podzimní sezona čeká Divadlo Oskara Nedbala v Táboře. Oba divadelní sály jsou kvůli rekonstrukci jevištní techniky na několik měsíců zavřené, program se proto přesouvá na různé alternativní scény i mimo divadelní budovu. Hrát se bude například v bývalém letním sídle druhého československého prezidenta, v Benešově vile v Sezimově Ústí.

„Pro nás je to zcela nová zkušenost. Představení o Edvardu Benešovi se odehraje přímo v Benešově vile v Sezimově Ústí. Budeme ho hrát dvanáctkrát, a to jak pro studenty, tak pro veřejnost,“ představuje jeden z vrcholů podzimní sezony ředitelka divadla Linda Rybáková.

Představení pražského Divadla D21 Edvard Beneš: Návštěva starého pána bude mít premiéru ve středu 25. září. „Má teprve před generálkou. Na tvůrčí schůzce s Divadlem D21 bylo domluveno, že se text bude upravovat přímo pro prostory vily, kde jsme samozřejmě trochu technicky limitováni. Generálka se odehraje bezprostředně před těmi hracími dny, takže jsme všichni napjatí, jak to dopadne,“ dodává Linda Rybáková.  

Podzimní sezonu zahájilo Divadlo Oskara Nedbala v Táboře slavností v divadelní zahradě a také na nové improvizované scéně v DON klubu. „To je takový malý prostor v divadle za kavárnou, do kterého se pohodlně na sezení vejde maximálně sedmdesát lidí. Je to pro nás úplně nová zkušenost a myslím, že pro diváky také, protože budou mít účinkující velmi nablízko. S ohledem na to jsme vybírali repertoár pro podzimní sezonu,“ říká ředitelka.

Kompletní program podzimní sezony zájemci najdou na webových stránkách táborského Divadla Oskara Nedbala.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související