Prachatická nemocnice shání zdravotní sestry, lékaře i primáře. Chybí jí asi dvacet zaměstnanců

10. říjen 2022 08:57

Prachatická nemocnice aktuálně hledá do svých řad kolem dvaceti zdravotníků. Shání lékaře, primáře gynekologicko-porodnického oddělení, ale i sestry na jednotky intenzivní péče nebo na operační sály.

Sálová sestra Anna Hodinová tráví většinu svého pracovního dne na sálech prachatické nemocnice. „Práce je teď rozhodně víc. Je nás méně, takže na sále jsme třeba i celý den, nemůžeme se vystřídat. Poté ještě sloužíme na chirurgické ambulanci,“ popisuje.

Nedostatek personálu komplikuje především zabezpečení služeb. „Stávající lékaři například na interně nebo gynekologii musí zvládnout extrémně víc služeb i za ty, kteří nám tabulkově chybí. Je to velký zápřah zejména pro atestované zkušené doktory,“ potvrzuje ředitel nemocnice Michal Čarvaš.

„Snažíme se přizpůsobit kapacitu lůžek, operací, abychom to zvládli, ale samozřejmě se snažíme zároveň všechny pacienty přijmout a poskytnout jim péči včas,“ dodává.

Prachatická nemocnice aktuálně shání kolem dvaceti zdravotníků z různých oblastí. „Chybí sálové sestry, doplňujeme i počty na jipce, protože budeme od ledna otevírat novu ortopedickou jipku. Dále hledáme sanitáře a dlouhodobě lékaře na gynekologii, což se nám nemají, potřebujeme doplnit i lékaře na interním oddělení,“ vyjmenovává Michal Čarvaš.

Volná místa praktickým a všeobecným sestrám nabízí i Nemocnice Strakonice. V současné době hledá i lékaře na oddělení interní, plicní a onkologické.

Spustit audio

Související