Pojďte s námi na hodinu tělocviku. A protože je doba taková, jaká je, nevydáme se do třídy, ale k počítači

23. listopad 2020

Stručně ze Sportovních ozvěn: Volejbalisté Jihostroje vyučují tělesnou výchovu, hokejový Motor prohrál pojedenácté ze dvanácti zápasů a fotbalisté Dynama po sedmadvaceti letech vyhráli na Letné.

Volejbalová škola online

Volejbalisté Jihostroje spustili opravdu výjimečný projekt. V českobudějovických školách vyučují tělesnou výchovou. Mezi děti se vydali třeba i reprezentanti. Radek Mach, kapitán, blokař, opora českého reprezentačního výběru, říká bez zaváhání, že je i pro profesionálního sportovce zábava: „…popovídat si s dětmi takhle online. Snažíme se zpestřit žákům tělocvik.“

Děti zůstávají doma, se sportovci se propojují prostřednictvím moderních technologií a například dvojice Piskáček-Michálek přímo vedla hodinu tělocviku. Výsledek posuďte sami v online záznamu reportáže.

Sympatický projekt dokázal zrealizovat šéftrenér mládeže Vojtěch Zach:

„Hráči Jihostroje se online spojí vždycky s nějakou třídou dané školy, vedou s dětmi debatu o tom, jak v koronakrizi cvičit, necvičit. VK Jihostroj připravil pro školy materiál, kluci z A mužstva natočili různá videa jako inspiraci pro děti pro domácí cvičení.“

U volejbalu ještě zůstáváme i v další části Sportovních ozvěn.

Dva výsledky z nejvyšší soutěže Jihostroj České Budějovice - Brno 3:0 a Jihostroj – Beskydy také 3:1. Po utkání s Brnem trenér domácího týmu René Dvořák  zmínil i hrozivou brněnskou bilanci na servisu. Hosté ve třech setech zkazili dvaadvacet podání. Podle Dvořáka se ale také Jihostroj po restartu soutěže do tempa vracel postupně:

A protože je ale také zima, je třeba připomenout i zimní sporty.

Skeletonistka Anna Fernstädtová

Anna Fernstädtová, dáma, která se za maminkou vrací do Českých Budějovic,  vybojoval historicky české maximum ve Světovém poháru. Přímo v lotyšské Siguldě vyprávěla: „Čtvrté místo, vloni dvanácté. To je velký pokrok a těším se na příští týden."

Připraveny jsou pro vás i tabulky a výsledky i s komentáři:

V hokejové extralize Motor České Budějovice přivítal Liberec. Prohra 2:3 po samostatných nájezdech znamená jeden bod.

Ve fotbalové Fortuna lize Dynamo České Budějovice vyloupilo pražskou Spartu. Jihočeši zvítězili 4:2 a na Letné zvítězili po sedmadvaceti letech.                                                                   

Na fotbalovém hřišti se o víkendu hrál na jihu zápas druhé nejvyšší soutěže. Táborsko – Varnsdorf. Domácí sice vedli 1:0, ale o všechny body smolně přišli v nastaveném čase. Nakonec tedy výsledek zápasu: 1:2.

Tabulka Fortuna ligy je o mnoho příjemnější už i z  jihočeského pohledu. Dynamo České Budějovice v sedmi zápasech nasbíralo šest bodů. A navíc v tomto týdnu Jihočeši budou hrát na Střeleckém ostrově dokonce dva zápasy. Pozveme vás na oba hned v následující rubrice Sportovních ozvěn.

Kam za sportem. Virtuálně na Dynamo. Českobudějovičtí fotbalisté už ve středu přivítají v dohrávce Bohemians Praha. A jak už  se stalo dobrý zvykem, o utkání Fortuna ligy určitě uslyšíte ve vysílání Českého rozhlasu. Středeční zápas začne v sedmnáct hodin. V sobotu Dynamo přivítá Plzeň a zase o utkání ve vysílání bude řeč. Totéž platí i o cyklokrosu. Závod Světového poháru se v Táboře pojede v neděli. Bez diváků, ale za asistence našich mikrofonů.

autoři: Kamil Jáša , Zdeněk Zajíček
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.