Písničkářský pozdrav z Pelhřimova od dvojice zpívajících kytaristů Raf&taksík

Kvůli pandemické situaci se vloni na podzim povedlo uspořádat v rámci už velmi dobře zavedených, dramaturgicky objevných a Jaroslavem Hnízdilem (kapelníkem Spolektivu) organizovaných Večerů S v Divadle U Kapličky v Českých Budějovicích jen zářijový trojkoncert. 

Z něj jsme vybrali vystoupení písničkářského dua Raf&taksík z Pelhřimova. Tito dva zpívající kytaristé spolu začali vystupovat před pěti roky, ale znali se už mnohem déle a oba měli za sebou bohatší muzikantskou minulost.

Luboš Rafaj, jinak obchodní ředitel agentury Dobrý den, vedl kapelu Raf&spol., se kterou natočil dvě alba s vlastní tvorbou. Petr Taks, jinak také stavitel kytar, je spojen se skupinou Tři tečky.

Záhy dali oba pánové – na cestě z bigbeatu k folku – dohromady dostatečné množství vlastních písniček, které hned při prvním koncertu nahráli a pak vydali na živém dvojalbu The Best OFF.

Malou ukázku společné tvorby tandemu Raf&taksík pro vás máme v Koncertních ozvěnách z českobudějovického Divadla U Kapličky z loňského pozdního září v písničkách Lásky jsou jako koncový světla vlaků, Podešťovej čas, Možná nebo Vítr.

V posledním příspěvku zachycujícím kouzlo živého vystoupení Raf&taksík se vším, co k tomu patří, a zajímavém písničkářském pozdravu z Vysočiny bude i předznamenán blížící se Konec léta, jak se finální song ostatně jmenuje.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související