Písek neprožívá povedené fotbalové jaro

6. květen 2019

Malebné jihočeské město Písek hraje třetí fotbalovou ligu, že by ale fanoušci přímo jásali nad výsledky z letošní sezony, tak to ani náhodou.

Písek v úvodních květnových dnech dostal šanci dvou domácích zápasů za sebou. S Ústím nad Orlicí a se Štěchovicemi. V obou zápasech Jihočeši prohráli, s Ústím nad Orlicí 1:2 a stejným poměrem i se Štěchovicemi.

„Dlouhodobě se buduje mladý tým. Herní obraz v začátcích zápasu je dobrý, mužstvo kombinuje a vytváří si šance, které ale bohužel neproměňuje. Pak přijdu hloupá chyba, nervozita. Je to jako přes kopírák,“ říká Dalimil Voříšek, který se v Písku stará o finance a marketing, ale samozřejmě ho hodně zajímá, co se odehrává přímo na zeleném trávníku.

Podle Voříška se písečtí trenéři snaží klást důraz na mladé hráče z jihu Čech: „Do A týmu jsou každý rok zapracováváni noví odchovanci. V širším kádru jich je až šest. O tom, zda se dostanou na hřiště, rozhoduje konkurence.“

Mládeži se v Písku napříč kategoriemi daří. Většina týmů hrají druhé nejvyšší soutěže. „Snažíme se nekoukat jen na výsledky, ale i vychovávat. Odchovanci odcházení do Budějovic, do Plzně i do Prahy, ať už Sparty nebo Slavie,“ dodává Voříšek.

Sportovní ozvěny výsledkově

Jihostroj České Budějovice má titul. Porazil Liberec 3:0 na sety a celkově 3:2 na zápasy. Radku Machovi sladkou pusou gratulovala jeho malá dcera.

Fotbalový blok informací zahájíme Fortuna národní ligou Táborsko – Ústí nad Labem 2:3. Dynamo České Budějovice poprvé ztratilo body. V Hradci Králové prohrálo 0:1. Dynamo je stále první, má blízko k postupu do první ligy, a tak není žádný důvod k panice.

„Máme to ve svých rukou. Věříme, že když doma porazíme Chrudim, tak už v Jihlavě postup oslavíme. Samozřejmě vítezstvím,“ říká stoper Dynama Pavel Novák.

Dynamo České Budějovice přivítá Chrudim ve středu 8. 5. od 17 hodin.

Ondrášovka krajský přebor: Lom – Hluboká 2:0, Český Krumlov – Milevsko 1:1, Katovice – Želeč 5:2, Blatná - Dražice 3:3, Čimelice – Osek 1:2 stejně jako Jankov – Protivín, Olešník – Třeboň 2:1. Roudné – Rudolfov 3:2.

A ještě jeden fotbalový zápis do historie. Lukáš Vrhel z Prachatic dal v souboji osmiletých dětí Dynamu tři góly. Jeho tým sice prohrál, ale hattrick je prostě hattrick.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související