Opravdové hvězdy zpívají své velké hity naživo na Evergreen Tour

7. květen 2015

Pavlína Filipovská, Karel Kahovec, Viktor Sodoma, Josef Zíma, Karel Štědrý i Yvetta Simonová spojili své síly a vyrazili na společné turné. Jedna ze zastávek Evergreen Tour 2015 byla i v Českých Budějovicích.

„Společně jsme nikdy předtím nevystupovali, ale když jsem slyšela, kdo všechno se zúčastní, začala jsem se těšit. Na naší generaci je totiž vzácné to, že jsme se vždycky rádi potkali a fandili jsme jeden druhému,“ říká Pavlína Filipovská.

Ta společně s Karlem Štědrým koncerty moderuje. V programu jsou ještě slyšet kapely Rangers Band, Patrola Šlapeto a Evergreen Band.

Karel Kahovec připomíná, že všichni účinkující zpívají naživo. „Byl by velký podvod, kdybychom vystupovali na playback. To neexistuje. Budeme všichni zpívat naživo, jak jsme se narodili,“ zdůrazňuje.

On má navíc štěstí, že stále zpívá úplně stejně jako před lety. „Často za mnou lidé chodí a ptají se, jak je možné, že zpívám pořád tak vysoko. Musím se pochlubit, že hlas mi zůstal. Všechno zpívám, jako když mi bylo 21 let,“ dodává.

Rozhovor s Pavlínou Filipovskou, Karlem Kahovcem a Viktorem Sodomou si poslechněte v záznamu vysílání Českého rozhlasu České Budějovice.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.