Oprava jindřichohradecké Štítného ulice musí skončit v květnu

13. únor 2009

V Jindřichově Hradci se rozbíhá oprava Štítného ulice v městské památkové rezervaci, jedna z největších investičních akcí letošního roku . Práce si vyžádají přes 13 miliónů korun, takřka celou částku pokryje dotace z Regionálního operačního programu. A právě kvůli tomu musí oprava skončit v květnu.

Podle místostarosty Alfreda Němce zahájení stavby zbrzdilo počasí: "Poměrně velký objem prací a přesunu hmot musí skočit do května. A to jednak proto, že je na to vázána dotace, a druhým důvodem je to, že od května začínáme s přestavbou jídelny na 1. základní škole. Tyto dvě stavby by se nemohly porovnat, proto se musí se stavbou pryč."

Opravu provede firma z Telče, která se už podílela, jak připomněl místostarosta Alfred Němec, na zádlažbě v centru Jindřichova Hradce: "Firma dala velmi zajímavou nabídku pravděpodobně i z důvodu, že má přístup ke kameni, má své lomy, dlaždičské profese a své zdroje řezaného kamene. Takže mají s tím zkušenosti a dělají to dobře, proto je předpoklad, že práce odvedou v pořádku."

Štítného ulici pokryje dlažba z řezaného kamene ve třech barvách, která bude navazovat na vzhled sousední Panské ulice, jen bude v opačném barevném členění. Přidá se k tomu rekonstrukce sítí, zejména kanalizace, vodovodu, přeložení elektrických kabelů a plynu.

Spustit audio