Oprava bývalé radnice v Třeboni má zpoždění, ZUŠ se přestěhovat nestihne

9. červenec 2018 14:43

Téměř rok pracují stavaři na rekonstrukci bývalé radnice v centru Třeboně. Na konci prázdnin se do ní měla přestěhovat základní umělecká škola. Už je ale jasné, že se to nestihne.

V současném sídle hra na hudební nástroj často ruší výuku v jiné učebně. „Tady se kolikrát potýkáme i s akustickými problémy. Klavír přeznívá, je slyšet třeba víc než dechový nástroj a je to komplikované,“ popisuje ředitel Matouš Řeřicha.

Proto velmi vítá, že se učitelé i žáci dočkají větších prostor, které budou navíc přizpůsobeny na míru potřebám základní umělecké školy.

Budova na Masarykově náměstí v Třeboni je zatím za plachtami za lešením. Práce měly být hotové 24. srpna, aby se základní umělecká škola stihla přestěhovat do začátku nového školního roku, ale už teď je jasné, že se to nestihne.

„Jedná se o rekonstrukci, to znamená, že budova má nějakou historii a projektant do určitých věcí neviděl. Některé věci objevujeme až při vlastní realizaci a jsou to v některých momentech zjištění, která nám ten termín prodlužují,“ vysvětluje místostarosta Josef Pindroch.

Čtěte takéTřeboň přestaví za 58 milionů bývalou radnici na uměleckou školu

V současné chvíli je podle něj největší problém s povrchovými úpravami. Vedení města však v žádném případě nechce termíny zkracovat na úkor kvality práce.

Nové prostory mají přinést větší komfort žákům i učitelům, ale také rozšířit kapacitu školy, aby bylo možné k dosavadním téměř 500 žákům přijmout dalších padesát. To se pokusí vedení základní umělecké školy v Třeboni zajistit i přesto, že se na začátku září do nových prostor nepřestěhuje.

autor: hoch
Spustit audio

Související