O pořadu Zvony – Hlasy jihočeských zvonů

Motto: Zvony zvoní a žijí díky svému srdci. Jsou vlastně docela podobné lidem.

Den co den v našem vysílání oznamují poledne hlasy jihočeských zvonů. Vyzvánění z kostela jedné jihočeské obce či jednoho jihočeského města se po rozhlasových vlnách nese vždy po dobu jednoho týdne. 

Těsně před 12. hodinou, než se zvony rozezní, ke každému uvedeme historické, technické, umělecké, akustické a další dostupné údaje. 

Český rozhlas České Budějovice chce připomenout prastarou vazbu člověka a zvonu. Přispět k probuzení slábnoucí sounáležitosti člověka s tradicí, regionem a domovem. Vždyť každé místo obývané lidmi bylo svázáno s kovovým zvukem zvonu. Ozýval se i několikrát za den, aby oddělil jeho části, svolal věřící k bohoslužbě, oznámil určité události a plnil nejzákladnější úlohu – chránil před zlem, bouřemi a povětrností. 

Kdy se pořad vysílá

Čas vysílání
pondělí–neděle 11:59České Budějovice

Pořad připravují

Další pořady

  • Vyhrajte traktůrek

    Novinky a užitečné informace z oblasti zahrádkářství, jak pečovat o jarní zahrádku, co zasít, jak se co pěstuje i zajímavosti z květomluvy. Zkrátka nepřijdou ani kutilové.

  • Oldies jako na dlani

    Pořad nabízí pohled odjinud. Historická fakta, vztahující se k interpretům i skladbám. Informace, které jinde neuslyšíte.

  • Pochoutkový rok

    Kulinární magazín spojený s exkluzivní soutěží – přihlaste své jedinečné recepty a vyhrajte kuchyňské ceny v celkové hodnotě 100 000 Kč. Přihlaste se zde >>

  • Slavíci v krabici

    Seriál mapující skoro šedesátiletou historii ankety popularity českých a slovenských hudebních interpretů.