Zdeněk Voráč

hudební redaktor

Sestavuje pořad Písničky pro radost a připravuje magazín Dechovkovinky.

Co dělám v rozhlase:
Mou hlavní prací v Českém rozhlase České Budějovice je odbavování nejposlouchanějšího pořadu jihočeského rozhlasového éteru – Písniček pro radost. Spočívá v každodenním sestavování pořadu z mnoha desítek gratulací od našich posluchačů jejich příbuzným a známým a konečném výběru hudby (dechovky) s přihlédnutím ke konkrétním přáním.

Dále připravuji a provázím slovem magazín Dechovkovinky (o dechovce a lidech kolem ní), který se vysílá každý čtvrtek od 18.30 hodin.

Před rozhlasem:
Má spolupráce s rozhlasem začala v květnu 1999, kdy jsem jako externista převzal po Vojtěchu Prokešovi přípravu a brzy i moderování pořadu Profil. V roce 2003 jsem začal (stále externě) připravovat Písničky pro radost, nastálo jako hudební redaktor jsem zaměstnán od 1. ledna 2004.

Předtím jsem pracoval jako učitel (hlavně českého jazyka) na Integrované střední škole obchodní v Českých Budějovicích, velmi krátce jsem působil i na ZŠ Dukelská v Českých Budějovicích.

Co mě baví:
Hudba, především dechová, mě provází od raných dětských let. Vždy jsem tíhnul k bicím. Už ve 12 letech jsem se stal řádným členem dechové hudby Amati Sedlčany. Přes taneční orchestr Variace, taneční orchestr M+M, skupinu Axiom a beatové skupiny Static a Duel jsem se dostal v září 1988 k Baboukům, s nimiž bubnuji a zpívám dosud.

Spolupracuji též s Velkým dechovým orchestrem města České Budějovice. Příležitostně hudbu i tvořím, především úpravy lidových písní, ale nějaká vlastní tvorba už se také najde.

Jinak miluji hlavně tzv. vážnou hudbu, chodím i na koncerty jazzu, ale nevyhýbám se ani lehčím žánrům (pokud se v nich najde „hlava i pata“). Další mou velkou zálibou je cestování, hlavně po přírodních krásách celého světa. A nikdy si neodpustím každoroční lyžování v italských Dolomitech.

Všechny články

Stránky

Sledujte nás

Kolegové