Nemocnice v Českých Budějovicích postavila nové patrové parkoviště

22. červen 2017

Českoudějovická nemocnice slavnostně zahájila provoz nového patrového parkoviště. Stavbu za 37 miliónů korun financovala z vlastních zdrojů. Novou parkovací budovu využívat zaměstnanci i pacienti a jejich rodiny.

Podle ředitele nemocnice Břetislava Schona byla nová parkovací místa potřeba. „Vzhledem k tomu, že parkovací místa už nedostačovala, tak jsme přistavili tento patrový parkovací dům. Dole jsou stání pro pacienty a nahoře budou stání pro zaměstnance, protože další tři parkoviště, která jsou pod nemocnicí a kde je dalších 400 míst pro zaměstnance, již také nestačí,“ uvedl.

Pro návštěvníky má teď českobudějovická nemocnice k dispozici kolem 500 parkovacích míst, pro zaměstnance ještě zhruba o 100 více. Stavba nového parkoviště trvala necelý rok a přišla na 37 miliónů korun, které instituce zaplatila z vlastních zdrojů.

Investice je součástí komplexní modernizace krajské nemocnice. „Jsme dál než v první polovině přestavby a restrukturalizace nemocnice. Ta byla komplet celá naplánovaná v roce 2013 a měla by skončit v roce 2020, kdy dojde k vystěhování medicíny z dolního areálu,“ dodal ředitel.

Momentální stav restrukturalizace upřesnil také vedoucí oddělení stavebních investic František Bostl: „V současné době máme hotovo řádově 50 procent všech akcí, ale ne finančně, ale počtem. To znamená, že dokončeno je již prvních devět etap a dalších devět etap nás ještě čeká.“

Nedávno také začala přestavba urgentního příjmu v pavilonu C. V plánu je i celková rekonstrukce chirurgického oddělení.

Patrový parkovací dům vyrostl u českobudějovické nemocnice. Celkem teď mají pacienti k dispozici asi 500 míst
autor: mvo
Spustit audio