Na rallye veteránů South Bohemia Classic se objevují stále starší vozy

10. září 2018

Jihočeským krajem prosvištěla rallye South Bohemia Classic. Motor už hraje Chance ligu. Krajský přebor fotbalistů má za sebou páté kolo. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

South Bohemia Classic, to je rallye, při které na každého dýchne historie. Krásná a klidná jízda veteránů ozdobila Jihočeský kraj už podeváté, účastnilo se 141 posádek z jedenácti zemí světa.

Organizátorem je od počátku závodu Michal Pavlíček. „Rakouské posádky tvrdí, že tady u nás ani nepotřebují itinerář, protože jedou podle diváků. Letošním zpestřením je Kaplice, inspirovali jsme se na jedné zahraniční soutěži. Myslím, že to pro diváky bude atraktivní, posádky se budou projíždět opakovaně po kaplickém náměstí,“ řekl.

Nejkrásnější silničky v republice, chválili si řidiči historických vozů při South Bohemia Classic

Rallye South Bohemia Classic

Jihočeským krajem projížděly historické automobily. V Roudném hrály fotbal týmy ze šesti zemí. Tabulku krajského přeboru vede Želeč. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Se startovní listinou byl spokojený. „Dlouhodobě se daří získávat další auta a celé startovní pole posouvat směrem dolů z hlediska výroby. Příští rok budeme mít i několik předválečných vozidel, protože máme jubilejní desátý ročník,“ připomněl Michal Pavlíček.

S Mercedesem 190 SL vyjel na trať Petr Dvořák. „Je to nádherné auto samo o sobě,“ chválil. Na svůj vůz, Jaguár z roku 1962, nedá dopustit ani řidič Albert Pance. „Máme ho rádi a jezdíme s ním na tyto soutěže věrně už několik let. Je to takové auto, které nám dělá radost,“ komentoval.

Trasu závodu si chválil. „Je to moc hezké, jede se i v noci, tak to přináší spoustu zajímavých motoristických zážitků. Kolem Lipna na Šumavě je to vždycky krásné. Moc rádi přijedeme příště na desátý ročník,“ doplnil.

Sportovní ozvěny výsledkově:

V České fotbalové lize prohrál Písek v Dobrovicích 0:3. V divizi Čížová 3:1 porazila Doubravku, Hořovicko Táborsko B 2:1 a Soběslav Aritmu 2:1.

Brankář Jindřichova Hradce Lukáš Hejníček s tatínkem Petrem

Zápas Jindřichův Hradec – Admira skončil 2:3. Body míří do Prahy, lituje toho i brankář Lukáš Hejníček. „Škoda, věřil jsem nám, že to ještě otočíme, měli jsme na to, tak mě to mrzí. Uvidíme, jak se nám bude dařit dál, zatím máme tři body a budeme hrát o každý bod,“ řekl.

V premiérovém kole hokejové Chance ligy vyhrál Motor České Budějovice nad Benátkami nad Jizerou 5:1. Při svém prvním startu v dresu Motoru si jeden z gólů připsal také Lukáš Endál. „Já jsem maximálně spokojený. Zápas jsme odehráli dobře, před skoro vyprodanou arénou, před takovým skvělým publikem, to je pro nás důležité. Nervozita tam určitě byla, ale jak zápas utíkal, tak jsme se od toho oprošťovali, začali jsme dávat góly a už jsme to zvládali dobře,“ komentoval.

Tabulka:

Krajský přebor fotbalistů nabídl o uplynulém víkendu tyto výsledky: Rudolfov – Lom 2:3, Roudné – Český Krumlov 0:2, Čimelice – Olešník 0:6, Osek – Katovice 1:1, Protivín – Dražice 4:0, Želeč – Hluboká 0:2, Třeboň – Blatná 2:0 a Milevsko – Jankov 1:1.

V čele tabulky je Lom, který nasbíral v pěti kolech 13 bodů. Stejný počet bodů má i druhý Český Krumlov. U dna jsou s jedním bodem Blatná a Čimelice.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související