Na plavební trase z Budějovic do Kolodějí fungují takzvané vltavské Info Pointy

13. červenec 2018 07:12

Loď, jízdní kolo a další sportovní vybavení si lidé můžou zapůjčit v takzvaných vltavských Info Pointech. Ty už rok obsluhují turisty na plavební trase řeky Vltavy mezi Českými Budějovicemi a Kolodějemi nad Lužnicí.

Kromě sportovního vybavení si lidé v Info Pointech můžou zamluvit vyhlídkovou plavbu, půjčit loď nebo se dozvědět něco o turisticky atraktivních lokalitách v okolí.

„Cílem projektu je do jednoho místa shromáždit informace o vltavské vodní cestě a službách, které jsou na ní k mání,“ řekl předseda Destinační společnosti Českobudějovicko - Hlubocko David Šťastný.

Info Pointů je celkem šest, například v Českých Budějovicích, v Českém Vrbném, ale třeba i v Týně nad Vltavou.

Z Budějovic lodí až do Prahy. Otevřeli komoru ve Hněvkovicích a na řece už není žádná překážka

Na jezu ve Hněvkovicích se otevřela plavební komora. V přímém přenosu Českého rozhlasu jí proplula výletní loď Vojtěch Lanna

Po zhruba šedesáti letech padla poslední překážka pro plavbu na řece Vltavě. V sobotu se otevřela plavební komora na jezu ve Hněvkovicích.

Info Point v Týně nad Vltavou nově rozšířil nabídku vyhlídkových plaveb do Hluboké nad Vltavou. Velká výletní loď Vojtěch Lanna s kapacitou 100 osob jezdí o letních prázdninách na této trase vždy v úterý. Menší loď Regent pro 12 osob pluje o víkendech.

Každý den v červenci a srpnu jezdí také loď z Týna nad Vltavou až k zámku Mitrowitz v Kolodějích nad Lužnicí, který nedávno prošel nákladnou rekonstrukcí.

Podle manažerky projektu Stezka řeky Vltavy je poměrně velký zájem i o plavbu v Českých Budějovicích. Nejvíc zaujala možnost plavby ze slepého ramene řeky Malše a hlavně pak večerní vyjížďky po vodě. Čas na večerní plavbu je proto prodloužený.

Rozšířená je i nabídka lodí a nově si zájemci můžou zapůjčit paddleboardy. V Českých Budějovicích je Info Point v kavárně na Jiráskově nábřeží u Dlouhého mostu.

autor: mvo
Spustit audio

Související