Na Lipno Sport Festu si zacvičíte s Kateřinou Neumannovou, Davidem Svobodou nebo Romanem Šebrlem

21. červen 2019 06:50

Držitelé olympijských medailí ozdobí letošní Lipno Sport Fest 2019 u lipenské přehrady. Ty se ve druhé polovině srpna aktivně zapojí přímo do programu festivalu, který nabízí aktivní zábavu pro celou rodinu.

„Krom Katky Neumannové, která nechyběla ještě ani na jednom ročníku, přijede také moderní pětibojař David Svoboda, na běžecké závody je přihlášen Roman Šebrle a veslovat se můžete naučit od Václava Chalupy,“ láká na slavná jména ředitel festivalu Martin Dvořák.

Kateřina Neumannová účast na festivalu bere už jako samozřejmost: „Je to moje dítě a tradice. Za námi je už pěkný kus práce a já si to nenechám ujít. Stejně tak už si někteří návštěvníci Lipna plánují svou dovolenou na dobu festivalu, protože je baví si s námi zasportovat.“

Na Lipně vzniká cyklostezka za 43 milionů, usnadní i pohyb chodců

U lipenské přehrady v Černé v Pošumaví začala stavba nové cyklostezky

Nová cyklostezka spojí břehy lipenské přehrady u Černé v Pošumaví.  Povede podél silnice vedle hráze, která  odděluje tak zvané malé a velké Lipno. Její výstavba už začala.

Které sporty budou letos hrát prim, bude záviset jako každý rok především na počasí. „Když jsou velká vedra, dávají lidé přednost vodním sportům, když je chladněji, tak spíše cyklistice, běhání, bruslení,“ vysvětluje Neumannová.

Letos čeká návštěvníky také několik novinek. Přibydou sqashové kurty a půjčovna raftů.

Jeden den bude vyhrazen také pro hendikepované sportovce. Na Lipno dorazí a zaplave si reprezentant Arnošt Petráček.

Spustit audio

Související