Také olympijská vítězka Kateřina Neumannová má před sebou sportovní vrchol roku

19. leden 2019 09:15

Kateřina Neumannová vyhrála v Turíně v roce 2006 olympijské hry v běhu na lyžích. Od té doby uteklo už docela dost času, ale sport úspěšnou Jihočešku stále baví. O svých plánech mluvila na Zadově.

Abychom byli úplně upřímní, dotazem na sportovní vrchol roku 2019 jsme Kateřinu Neumannovou poněkud zaskočili. „Co se týká mého sportování, tak to tedy nevím, doufám, že ještě budu schopná objet něco na kole, na lyžích a tak dále,“ usmála se.

Pokud jde ale o sportovní události, velmi se těší do rakouského Seefeldu. V této pro Jihočechy relativně dostupné destinaci se bude koncem února konat mistrovství světa v klasickém lyžování. „To znamená běh, skok, severská kombinace. Já tam budu pracovně, ale je to kouzelné místo s nádhernými lyžařskými tratěmi a určitě se tam odehrají krásné lyžařské souboje, jak na běžkách, tak na skokanských můstcích,“ řekla Kateřina Neumannová.

Zlato z olympijských her a dcera Lucka. To jsou největší výhry Kateřiny Neumannové

Kateřina Neumannová

„Střídala jsem lyžařský svah v Písku na Hradišti, kanoistický oddíl na Otavě, tenis a další sporty“, vzpomíná Kateřina Neumannová na své dětství v Písku.

Skočky, tedy lyže vhodné pro skoky na lyžích, si do Seefeldu určitě nepoveze, ale bez běžek by do lyžařského střediska nevyrazila. „Závodní tratě jsou na mě už trochu náročnější, ale Seefeld je obklopen krásnými běžeckými tratěmi, tak doufám, že budu mít čas vzít běžky na nohy a užít si lyžování,“ dodala.

A co je jejím osobním přáním pro rok 2019? „Budu ráda, když budeme v rámci možností všichni zdraví a šťastní a bude se nám vyhýbat smůla a nějaké věci, které člověk ve svém životě nikdy nechce. Když se toto přání splní, bohatě mi to stačí a budu šťastná,“ odpověděla olympijská vítězka.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související