Michael Jackson – Thriller (1982)

27. září 2023

Osudy dětských muzikantských hvězdiček bývají různé. Většinou skončí v zapomnění, občas jejich dovednosti a popularita přerostou práh dospělosti, někdy však se dotknou popového nebe.

Na začátku 80. let uhranul hudební scénu fotogenický černý mladík s energií i schopnostmi tanečního artisty, pohybujícího se v naprostém souladu s rytmy šťavnatě moderní muziky, zároveň zpěvák, jemuž nechybí prožitek v nápaditě zaranžovaných baladách.

Jmenoval se Michael Jackson a jeho album Thriller zdvihlo laťku popové hudby do dříve netušené výšky.

V tu chvíli začalo být zřejmé, že z roztomilého klučiny, který jako nejmladší člen sourozenecké kapely Jackson 5 bavil především náctileté publikum, vyrostl v komplexního umělce. Krále velkého dospělého popu.

autor: Martin Schuster | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.