Martina Adlerová: Cheat Day

10. srpen 2023

Nedávno jsem zjistila, že vyznavači kulturistiky (nebo jak se dnes říká: bodybuildingu) mají ve svém sportovním programu zařazené cosi, čemu říkají cheat day, v překladu „podváděcí den“.

Dočista mě to nadchlo.

To se někdo uprostřed rozjetého procesu může zastavit a chvíli dělat vše naopak? Jako když se nikdo nedívá?

Musí být naprosto úžasné, vybrat si jeden den v tréninkovém plánu a hodit za hlavu všechny diety, proteinové doplňky, rady trenéra i jednoruční činky. Jen s těmi činkami opatrně, raději se nejdřív rozhlédněte…

Jak by asi vypadal „cheat day“ průměrné české matky? Celý den v pyžamu. Místo zdravé výživy po ránu něco skandálního. Například klobásu nebo sáček pražených mandlí.

Oběd si nechat přivézt z nejbližšího asijského bistra. Vidím to na skleněné nudle. A hodně omáčky, prosím! Po obědě si dát šlofíčka a pak horkou čokoládu.

A neuklízet! Myslím jako vůbec. Neodnášet špinavé nádobí od stolu a neutírat psí a kočičí ťapky na podlaze. Děti a zvířata ponechat svému osudu. Maximálně nasypat jedněm granule a těm druhým ukázat prstem na lednici. A i kdyby, za jeden den hlady neumřou a špína je taky nesežere.

Tento scénář se mi líbí čím dál víc. Asi ho v pátek zrealizuju. A večer, až se manžel vrátí z práce a uličkou talířů a odhozených svršků dorazí k ložnici, zastihne mě nepřevlečenou a neučesanou, jak se válím v hromadě popcornu.

Určitě se rozhořčeně zeptá: „Co to tady děláš?!?“ A já klidně odpovím: „Co bych dělala? Podvádím.“

autor: Martina Adlerová | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Martina Adlerová: Jedlý hmyz

    „Nedovol svým dětem zabíjet hmyz, tím začíná vraždění lidí.“ Tohle prý řekl Pythagoras, řecký filozof, matematik, astronom a dle wikipedie dokonce i kněz.

  • Martina Adlerová: Fenomén prádelny

    Nedávno mi padl do oka inzerát na seznamovací večírky: „Nemáte si s kým povídat? Přijďte mezi nás!“ Napadlo mě slogan upravit. „Nemáte si s kým povídat? Jděte do prádelny!“

  • Martina Adlerová: Až za hrob

    Kdo by neznal jména Dany a Emila Zátopkových! Skvělí sportovci, úspěšní reprezentanti, a přitom oba zůstali skromnými a hodnými lidmi až do konce.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.