Mám obrovskou chuť zase hrát a dávat góly, říká fotbalista Tomáš Zajíc, nová posila budějovického Dynama

11. červenec 2022

Fotbalisté českobudějovického Dynama vyrazili na soustředění do rakouského Kaprunu. Ještě před odjezdem odehráli utkání pod temelínskými věžemi, na hřišti poblíž elektrárny porazili Vlašim 6:3.

Novou ofenzivní posilou týmu je Tomáš Zajíc. Hrával ve Slovácku, kde se mu hodně dařilo, pak v Polsku. Do Budějovic přišel z Baníku Ostrava. „V Polsku to bylo poslední rok špatné. Doufám, že sezona v Budějovicích bude moje nejlepší v kariéře,“ říká.

Úplně stejnou víru má i trenér budějovického Dynama Jozef Weber. Řídí se heslem, že pokud v hráči určitý potenciál je, jde jen o to ho navést na správnou cestu. „Slibuji si od toho, že ho probudíme. Teď měl trochu slabší chvilku, ale předchozí sezony ve Slovácku měl velmi dobré. Věřím, že na to navážeme,“ potvrzuje.

V dresu Slovácka Tomáš Zajíc nastřílel 26 gólů, v Baníku osm, v polském Lubinu jen dva. Na kontě má sedm startů za reprezentační jednadvacítku, kde přidal další dva góly. Přesun na jih Čech je součástí jakéhosi restartu jeho kariéry. „Mám obrovskou chuť zase hrát a dávat góly,“ dodává fotbalista.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.