Lidem na sídlišti ve Vimperku chybí zastávka městské hromadné dopravy

5. únor 2017

Městskou hromadnou dopravu ve Vimperku v loňském roce využilo 33 tisíc cestujících. Těm starším ale schází zastávka na sídlišti. Pociťují to hlavně v zimě, kdy je pro ně cesta namáhavější a kvůli sněhu nebezpečnější.

„Člověk musí z Luční dolů a pak jedeme stejně kolem nahoru. Když člověk nese nákup nebo něco, tak je to docela náročné,“ říká Jiřina Křížová, která se na zřízení další zastávky městské hromadné dopravy ptala několikrát.

Vedení města má pro ni nyní dobrou zprávu. „Chystáme novou autobusovou zastávku na sídlišti Míru, a to v ulici Mírová,“ potvrzuje starostka Vimperka Jaroslava Martanová.

„Měli jsme dvě možnosti, kde zřídit autobusovou zastávku, a to v horní části sídliště a v dolní části sídliště na základní školou. Tahle zastávka se ukazuje jako opodstatněná, a proto byla zpracována projektová dokumentace. Věřím, že se podaří ji letos zřídit,“ dodává starostka.

Městskou hromadnou dopravu provozuje ve Vimperku společnost ČSAD Autobusy České Budějovice. Na všechny spoje nasazuje malý autobus pro 22 sedících pasažérů s plošinou pro přepravu invalidního vozíku nebo dětského kočárku. Vedení města chce s provozovatelem jednat o prodloužení trasy stávající linky a také o zavedení dalšího večerního spoje.

autor: Václav Malina
Spustit audio